Canneloni på vårt vis

Ingredienser:
200 gram spenat
8 soltorkade tomater
Två stycken förpackningar pastasås basilika
2 förp Ricotta ost
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
Lasagneplattor, fullkorn
olivolja
Ost (valfri)


Börja med att skölja av spenatbladen en efter en. Det kan ofta finnas saker som småsten och sånt i spenat så var däröfr uppmärksam.
Hacka löken och vitlöken. skär upp de torkade tomaterna i småbitar.

Häll upp olivolja i en stekpanna. Sedan spenaten tillsammans med löken och vitlöken i stekpannan och låt det fräsa.
När det sugit in all olivolja, blanda i riccotta osten och de soltorkade tomaterna. Rör om.

Häll upp pastasåsen i en ungsform.
Ta sedan lasagneplattorna och fördela blandingen i dem och ulla dem till små rullar. Lägg rullarna på såsen. När det är färdigt häll på den andra förpackningen med pastasås.
Över detta lägger man på riven ost.

In i ugnen 20 minuter på 225 grader.





Resultat
En väldigt god canelloni. Ett otroligt bra allternativ på lasagne för en vegetarisk. Hur god den än var finns det dock vissa ändringar man skulle kunna göra i framtiden om man vill ha en canelloni med en annan touch. Istället för ricotta ust skulle man kunna lägga i mozzarella ost i rullarna. Någonting som återstår att pröva. Annars utsökt.
Lite minus får det eftersom det var ganska pilligt att göra rullarna. Man får vara försiktig så att de inte går sönder. Det var även svårt att lägga upp enn rulle fint på tallriken, vilket kanske syns på bilden.
Betyg 4/5



Smaklig måltid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0