Kokoscookies



I
ngredienser
(Till ca 60 kakor)
225 g smör
2 ½ dl brun farin
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
80 g rostad färsk kokos eller 2 dl riven kokos
100 g ljus choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, farin, strösocker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och rör ner smeten. Hacka kokosen - om färsk används - och chokladen grovt och vänd ner i degen.
Dela degen i ca 60 bitar. Rulla dem till bollar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakorna kallna på galler.

Resultat

Det var rätt jobbigt att göra och det blev en del disk efteråt. Men det var värt det, för kakan var god och degen också. Däremot blev det inte så många kakor som det stod i receptet - det blev snarare 30. De smakade lite som kokosbollar. Jag (Helene) brukar annars inte gilla kokos så mycket, men det här var väldigt gott.
Betyg
West 4½/5
Svanis 5/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0