Kassler Provencale

4 port


Ingredienser
500-600g benfri kassler
3 dl vispgrädde (ej matlagningsgrädde eller grädde utspädd med mjölk)
1 dl hackad persilja (färsk)
2-3 vitlöksklyftor
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
2 dl riven ost

Skär kasslern i skivor. Lägg dem i en eller två rader i en ugnsäker form. Vispa grädden lätt och blanda med persilja, pressad vitlök, salt och peppar. Klicka grädden över kasslern och strö över den rivna osten. Gratinera i mitten av ugnen i 175-200 grader i ca 30 minuter. Strö över lite hackad persilja och servera med ris, bandpasta eller kokt potatis - gärna tillsammans med en blandad sallad och vitt bröd.

Resultat
Alltid lika gott. Jag (Helene) brukar ha i 3 viklöksklyftor, för jag tycker det blir godare då. Dessutom gillar jag när den serveras med bandpasta. Det är väldigt lätt att göra den här maträtten. Det blir inte så mycket disk, är rätt få ingredienser, och tar heller inte så lång tid att göra.
Betyg
4½/5


Helene gillar färsk persilja och basilika, för det luktar så himla gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0