Helenes pappas spaghetti med köttfärssås




Ingredienser

(Till 4 pers)
2 gula lökar
Rapsolja
4 msk tomatpuré
Vitpeppar
Salt
500g Spaghetti
400g Köttfärs (nötkött)
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten
4 msk matlagningsvin
1 msk basilika

Bra att veta:
Använd trä eller plastverktyg i en traktörpanna/teflon panna - annars sliter det på treflonen.
Man kan använda rivgärn till löken., det går smidigt och snabbt, blir dock lite slabbigare.


Häll lite rapsolja i en traktörpanna. Hacka löken och bryn dem på normal värme. Häll sen över löken på en tallrik. Bryn köttfärsen tills den är genomstekt. Pressa ner vitlöken, och häll sen tillbaka löken. Blanda i tomatpuré, vitpeppar, salt och vatten. Koka på svag värme med locket på glänt. Låt koka i ca 25 minuter. Häll sen i matlagningsvin och basilika. Koka i ytterligare 5 minuter.
Koka på upp pastavattnet. Låt koka i ca 7 minuter, beroende på pastan.

Servera med riven ost och kanske ett glas rödvin.

Resultatet
Det var gott, det behövdes dock lite mer salt, och mer pasta. Emelies åsikt var: "Inga krossade tomater i köttfärssåsen? Då måste vi göra min någon gång också!"
Men när den var klar var det jättegott.
(Jag, Helene, tycker att den är godare när pappa gör den, men jag gjorde ett rätt så bra jobb ändå.)
Betyg
4/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0