Flamberade Bananer

Ingredienser
4  bananer
2 mask smör
3 msk brun farin
3 msk honung
½ dl mörk rom



Skala bananerna och dela dem på längden. Smält smöret i en stor stekpanna och tillsätt farin och honung. Lägg ner bananerna och låt dem steka i sockerlagen tills de är mjuka, 3-5 minuter. Värm rommen i en kastrull. Stäng av köksfläkten och häll rommen över bananerna. Tänd omedelbart och låt spriten brinna upp. Servera bananerna med glass.

Resultat
Det var godare än vad vi hade förväntat oss. Det svåra i detta projekt var att tutta på bananerna. Helene använde tändstickor, och råkade släcka fler stickor i bananerna - därav att vissa delar smakade lite bränt. Men det brann lite ett tag, och vi lyckades få en lyckad bild där man ser sånär att det brinner.

Betyg
Svanis 5/5
West 4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0