Indisk gryta
Ingredienser:
Fyra bitar kycklingfilé
2 konserver kokosmjölk
1 konserv bamboo shots
2 konserver vattenkastanjer
1 stor röd paprika
1 Chiken tikka kryddmix
1 burk Mango chatney
Turkisk/grekisk yoghurt
2 burkar kokosmjölk
3 klyftor vitlök
Färsk Ingefära
1 rödlök
1 chili
1 färsk lime
2 konserver kokosmjölk
1 konserv bamboo shots
2 konserver vattenkastanjer
1 stor röd paprika
1 Chiken tikka kryddmix
1 burk Mango chatney
Turkisk/grekisk yoghurt
2 burkar kokosmjölk
3 klyftor vitlök
Färsk Ingefära
1 rödlök
1 chili
1 färsk lime
Börja med att tina kycklingen. Antingen att man ställt fram den i förväg, annars en stund i micron. Den ska bara tinas lite lite efterson det är lättare att hacka upp kycklingen i jämna tärningsbitar om den är hård. Så skär alltså upp kycklingen i små bitar.
Börja hacka paprikan i hyfsat små bitar och löken i rätt stora bitar. Skär limen på hälften, även vattenkastanjerna kan delas på mitten.
Skär upp chilin, skär den rakt itu på längden och peta ut tjärnorna (för ett starkare resultat - behåll dem)
Stek kycklingen färdig.
Häll i en halv deciliter olivolja i en gryta. Häll i kycklingen sedan kokosmjöljen. Rör om ett tag, häll sedan i paprika, vattenkastanjer, löken.
Riv i lite ingefära, (mängden är en smaksak)
Pressa i vitlöken.
Häll i bambuu shotsen.
Allting under omröring.
Sist i med kryddmixen.
Låt koka en stund på låg värme.
Börja hacka paprikan i hyfsat små bitar och löken i rätt stora bitar. Skär limen på hälften, även vattenkastanjerna kan delas på mitten.
Skär upp chilin, skär den rakt itu på längden och peta ut tjärnorna (för ett starkare resultat - behåll dem)
Stek kycklingen färdig.
Häll i en halv deciliter olivolja i en gryta. Häll i kycklingen sedan kokosmjöljen. Rör om ett tag, häll sedan i paprika, vattenkastanjer, löken.
Riv i lite ingefära, (mängden är en smaksak)
Pressa i vitlöken.
Häll i bambuu shotsen.
Allting under omröring.
Sist i med kryddmixen.
Låt koka en stund på låg värme.
Resultat:
Resultatet blev mycket gott. Mango chatney såsen blandat med yoghurten gör sig väldigt bra till, och det bästa tillbehöret är ris. Grytan är ganska starkt, så det gäller att verkligen inte ta i chilins innehåll om man är känslig. Detta är absolut en gryta värd att göra om.







Resultatet blev mycket gott. Mango chatney såsen blandat med yoghurten gör sig väldigt bra till, och det bästa tillbehöret är ris. Grytan är ganska starkt, så det gäller att verkligen inte ta i chilins innehåll om man är känslig. Detta är absolut en gryta värd att göra om.







Kommentarer
Trackback