Kouloukarakia - vaniljdoftande bröd






Ingredienser
125 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
1 citron rivet skal
12 ½ dl vetemjöl (750 g)
5 tsk bakpulver
1 1/4 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
Pensling

1 ägg
Garnering
Mandelspån

Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman smör och socker. Tillsätt ägg och citronskal. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner blandningen. Tillsätt mjölk och vaniljsocker. Arbeta till en smidig deg. Forma till små ringar eller kransar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen tills de fått en fin färg - 16-18 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.



Resultat
Rätt jobbiga att göra, men det var värt det. Däremot smakade de lite konstigt. Det stod att det skulle vara bröd, men vi tog dem för bakverk. De smakade mest citron och luktade knappt vanilj. Men de var goda faktiskt och funkade både som bakverk och bröd med smör.
Betyg
3/5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0