Finska pinnar
Ingredienser:
50 g sötmandel
5 bittermandlar
4 1/2 dl vetemjöl(750 gram)
1 dl strösocker
200 gram smör
Penslingen
1 äggvita
Garnering
pärlsocker
finhackad sötmandel
Skålla och skala mandel och bittermandel. Finhacka mandeln och blanda samman med mjöl, socker och smör till en deg. Låt degen vila ca 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader, dela degen i fyra bitar och rulla varje bit till fingertjocka längder. Lägg dem tätt intill varandra. Pensla med äggvita och strö över med pärlsocker och finhackad mandel.
Skär längderna i 4-5 cm långa bitar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
Resultat:
Det blev sjukt gott enligt mig (Emelie). Väldigt mumisgt, tar man en måste man ta fler!
De var lite jobbiga att göra - jag (Helene) hade tydligen i lite för mycket mjöl, för jag blev tvungen att trycka ihop dem en och en - de bara gick sönder hela tiden. Men de blev väldigt goda, så det var värt det.
Betyg
West 3/5
Svanis 4½/5
Kommentarer
Trackback